WebFlare

22. lipnja 2024.

Redizajn web stranice - primjer

Naš posljednji rad je redizajn postojeće web stranice Well:You. Od klijentice smo dobili sve potrebne podatke za prijavu i odmah počeli s radom.

  • Prilikom prvog posjeta web stranici uočili smo nekoliko problema:
  • Web stranica se sporo učitava
  • Izbornik (eng. header) nije responzivan
  • Ne postoji podnožje (eng. footer) web stranice
  • Web stranica sadrži previše različitih nijansi boja
  • Nije intuitivna za korištenje i teško se snaći na njoj
  • U WordPressu postoji previše dodataka koji se ne koriste te usporavaju web-stranicu
  • Web stranicu je teško pronaći na Google tražilici
  • Tekstovi i slike na web stranici nisu optimizirani

Klijentica nam je poslala nekoliko primjera web stranica koje joj se sviđaju i istaknula kako bi htjela da je potencijalni klijenti mogu lakše pronaći putem internetskih tražilica. Daljnom analizom konkurencije i različitih dizajnerskih rješenja došli smo do mogućeg budućeg dizajna.

U dogovoru s klijenticom počeli smo uređivati svaki dio web stranice posebno, a svaku veću promjenu smo prvo provjerili s klijenticom a tek onda nastavili s radom. U ovom članku podijelili smo postupak izrade novog dizajna na nekoloko poglavlja.

Ovako je izgledala postojeća web stranica:

Obrt za izradu web stranica - izrada internetskih stranica

1. Izrada zaglavlja i podnožja

Prvo što smo uočili kod trenutne verzije jest da stranica nema responzivan izbornik pa smo kroz dogovor s klijenticom osmislili novi logotip za web stranicu i izradili responzivan izbornik. Tijekom izrade odabrali smo i jednu od osnovnih boja koja će se pojavljivati u dizajnu. S obzirom na boju izbornika web stranice dodali smo i boje za tekstove.

Izrada web stranice - cijena izrade web stranice

Odmah potom izradili smo i podnožje web stranice koje je vizualno u skladu s dizajnom zaglavlja i dijelova naslovnice. Tijekom ovog procesa očistili smo WordPress stranicu od nepotrebnih dodataka.

Izrada redizajna web stranice Well You podnožje

2. SEO optimizacija - proces koji traje

S obzirom na to da se web stranica nije prikazivala na tražilicama (osim za ključnu riječ Well: You što je naziv web stranice) odmah smo stranicu povezali na Google Search Console kako bi Google indeksirao sadržaje.

Potom smo instalirali dodatke za SEO (eng. Search Engine Optimization) te zatražili od klijentice ključne riječi po kojima bi htjela da se njena stranica pronađe na tražilicama.

Proces optimizacije za web tražilice je vremenski zahtjevan pa smo s ovim korakom započeli odmah kako bi kasnije mogli svaku stranicu i objavu detaljno optimizirati za tražilice.

Istražili smo i u dogovoru s klijenticom odabrali ključne riječi prema kojima bi se web-stranica trebala rangirati na Googleu.

3. Uređivanje naslovnice

Kako bismo pojednostavili a u isto vrijeme obogatili web-stranicu sadržajima dodali smo dvije nove sekcije. Sekcija Iskustva korisnika stvara povjerenje prema novim klijentima i pozitivno utječe na utisak klijenata.

Sekcija Najčešća pitanja olakšava snalaženje korisnika na web-stranici i ubrzava proces traženja potrebnih informacija što u isto vrijeme pomaže posjetitelju web-stranice ali i ubrzava rad klijentu.

Izrada web stranica - dizajn web stranica Well: You

4. Uredili smo sve podstranice na Well: You

Podstranice na web-stranici Well: You uredili smo te organizirali sadržaje tako da budu pregledniji u odnosu na početno stanje.

Izrada web stranice povoljno - Well You
Obrt za izradu internetskih stranica - izrada well you

5. Izrada bloga

Klijenticu smo savjetovali da izradimo blog na web-stranici kako bi mogla objavljivati članke vezane uz posao kojim se bavi. Izrada bloga pozitivno utječe na dojam klijenata te pomaže kod SEO optimizacije. Objavljivanjem kvalitetnih članaka veće su šanse da se bolje rangirate na Google i ostalim tražilicama. Blog možete pročitati ovdje.

6. Prijevod web stranice

Jedan od zahtjeva klijentice bila je izrada prijevoda web-stranice na engleski jezik. Za prijevod smo koristili besplatan dodatak, a klijentica nam je omogućila prijevod tekstova na web-stranicu. Ovaj korak jedan je od zahtjevnijih jer zahtijeva ponovnu izradu svih stranica na web-stranici.

Prijevod web stranica

Zaključak

Prilikom izrade redizajna postojeće web-stranice vodili smo se zahtjevima i potrebama klijenta. Za svaki pojedini dio ove internetske stranice usuglasili smo se s klijenticom. Uz dobru viziju klijenta redizajn internetske stranice bio je brz i efikasan posao koji smo odradili u kratkom vremenskom roku.

Ako i vi razmišljate o redizajnu svoje postojeće web-stranice kontaktirajte nas.